vineri, 18 octombrie 2013

Scrisoare deschisă către conducerea postului TV Disney Junior

Stimați Domni,

Sunt o mămică a doi copii. Fiul meu are deja aproape 11 ani și este un fan al postului Disney Channel. Fiica mea, în vârstă de doi ani și jumătate este la vârsta potrivită pentru a urmări filmele de desene animate difuzate de postul Disney Junior. Și de ce să nu recunosc, și mie îmi face plăcere să le urmăresc.

Fiecare dintre noi avem și desene favorite. Urmărim cu mare plăcere filmulețele și abia așteptăm să vedem noile aventuri ale năzdrăvanului miel Timmy  în Timmy Time, ale drăgălașelor albinuțe Zumzărel și Melinuța din Stupul, ale neobositelor motoanimăluțe din  Intersecția Junglei, ale inventivului Henry din Henry Dragomonster, ale curioșilor copilași locuitori ai orașului Higgly din Eroii orașului Higgly și multe, multe altele pe care nu am timp acum să le enumăr, însă ne plac amândurora deopotrivă.

Vă rog să mă credeți că nu glumesc atunci când spun că suntem mari fane ale postului dumneavoastră, dar dacă vă spun că din cele 3 televizoare pe care le avem în casă, două funcționează aproape în permanență fixate pe postul Disney Channel poate înțelegeți exact ce vreau să spun.

Să nu credeți că ne uităm toată ziua la televizor fără să facem altceva. Dimpotrivă, ziua noastră este plină de activități variate necesare unui copil în vârstă de doi ani precum ore de plimbare, ore de joacă, ore de desen, ore de masă, ore de somn. Însă indiferent de tipul activității desfășurate în casă, televizorul trebuie obligatoriu pornit pe programul Disney Junior.

Avem însă și o problemă. În urmă cu vreo două săptămâni, au fost introduse în grila de programe trei filme noi de desene animate: Gașca rațelor, Trupa lui Guffy și Legendele lui Tarzan. Pe lângă faptul că aceste desene sunt prea violente, ele au făcut ca întreg programul nostru de seară să fie dat peste cap. Să vă explic motivul. În grila veche, Timmy Time (preferatul între preferați) era difuzat la ora 22.00 oră după care fetița mea știa automat că este ora de culcare. După ce se punea în pat, domnișoara mai putea să urmărească două filmulețe și acestea erau conform programului Intersecția Junglei și Manny Iscusitul. Conform noii grile, Timmy Time este difuzat abia la ora 03.00, iar Intersecția Junglei pe la ora 01.00. Vă rog să nu mă întrebați de unde știu la ce ore sunt difuzate, mărturie stau cearcănele mele apărute ca din senin în ultima săptămână.

Eu nu vă pot impune modificarea grilei de programe și nici nu îmi permit să vă cer așa o schimbare, deși recunosc că mi-ar plăcea să o pot face. Eu vă rog doar să luați în calcul și aceste mici aspecte importante în viața unui copil mic și anume constanța, consecvența, statornicia.

În speranța că scrisoarea mea a fost citită și înțeleasă, doresc să vă mulțumesc din suflet pentru că existați și pentru că ne colorați, animați și înveseliți zilele.

Vă mulțumesc în numele meu și al fiicei mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu