vineri, 20 septembrie 2013

Eroii orașului Higgly

Pentru părinți, probabil că titlul acestui post sună cunoscut. Este titlul unui desen animat care poartă semnătura Disney. De ce am decis să folosesc titlul acestui desen animat? Pentru că simt că acest desen animat are mai multe de spus decât pare la prima vedere. Să vă explic puțin.

Personajele principale ale acestui desen animat sunt patru copii și o veveriță, locuitori ai orașului Higgly. Sunt prieteni buni și petrec foarte mult timp împreună. Se joacă, experimentează, învață multe lucruri noi. Curioși din fire ajung la un moment dat în situația de a avea nevoie de ajutor. Și așa cum este normal, copiii apelează de fiecare dată la un erou al orașului Higgly pentru a-i ajuta să iasă din încurcătură. Ce deosebește acest desen de alte desene animate pe acre le-am urmărit, este faptul că eroii orașului Higgly nu sunt Superman, Spiderman sau Wonder Woman ci chiar locuitori ai orașului, oameni obișnuiți cu meserii obișnuite. Fie că au nevoie de un horticultor care să-i ajute să replanteze o floare deosebit de frumoasă, fie că au nevoie de un mecanic auto care să îi ajute să repare pana de cauciuc a mașinii care îi ducea la plajă, fie că au nevoie de poștașul care să îi ajute să ia legătura cu bunicul plecat departe, cei patru copii găsesc de fiecare dată ajutor în orașul minunat. Cu alte cuvinte, fiecare locuitor este un erou al orașului și asta doar pentru că își face meseria cu pasiune și dăruire. Acesta este motivul pentru care îmi place să mă uit la acest desen. Pentru că oamenilor nu le este rușine cu ceea ce fac, indiferent de meserie. Fiecare meserie este importantă iar oamenii din acest oraș se respectă unii pe ceilalți pentru ceea ce sunt  și nu pentru ceea ce au. În felul lor, fiecare este câte un erou și sunt foarte mândri pentru asta.

Oare de ce în ziua de azi este mai important ce suntem în loc de cine suntem? De ce e mai importantă bogăția din conturile bancare în loc de bogăția din sufletele noastre? De ce nu ne mai mulțumește nimic, ne dorim tot mai multe și ne înconjurăm de lucruri care nu ne fac plăcere? Oare când vom realiza că nimic din toate acestea nu sunt suficiente pentru a umple golul din interiorul nostru? Oare când vom reuși să ne respectăm și să ne apreciem unii pe alții? Mi-ar plăcea să trăiesc și eu într-un oraș precum orașul Higgly. Voi avea vreodată norocul să trăiesc astfel de vremuri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu