duminică, 13 octombrie 2013

Cum împarți 3 la 5?

Îmi amintesc de o problemă la matematică de pe vremea când învățam tabla împărțirii: „Întrebare: Cum împarți 3 mere la 5 prieteni? Răspuns: Le faci compot.” Foarte simplu și echitabil. Fiecare prieten va primi câte o bucățică din merele care păreau prea puține la început.

Dar ce te faci când e vorba de lucruri care nu pot fi astfel împărțite? Mă refer la computer, televizor. Oricum aș încerca să rezolv problema, rezultatul dă cu rest. Cu televizoarele mai merge cumva. Avem tot 3 și era o vreme când credeam că cel mai bine este atunci când avem câte unul în fiecare cameră. Dar nu e așa. Avem totuși noroc că la puținele emisiuni pe care le urmărim la televizor se găsesc cel puțin câte doi doritori, iar în restul timpului, televizorul este fixat pe un post de desene animate după comanda junioarei. În concluzie, cu televizoarele nu avem probleme. 

Problemele apar la computer. Două laptopuri și un desktop funcționează săracele la capacitate maximă, parcă sunt testate pentru cursele de anduranță, dar tot nu este suficient. Fie suntem noi prea mulți, fie sunt ele prea puține. Ce ne rămâne de făcut? Poate un smartphone, o tabletă? Nu știu, dar problema trebuie rezolvată cumva. Și asta repede. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu