luni, 28 octombrie 2013

Din lumea viselor

În ultima perioadă am impresia că visez același vis. Nu îmi aduc aminte toate detaliile privind visul, însă sunt câteva pasaje care parcă se repetă noapte de noapte. Senzația la trezire este destul de ciudată, motiv pentru care am tot întrebat în stânga și în dreapta despre posibile explicații privind visul. Nu am încredere în cărțile care tălmăcesc visele, cum nu am încredere nici în zodiac, dar mă intrigă faptul că visul se repetă.

Așa am ajuns să răsfoiesc câteva cărți de vise pe care le-am primit împrumut. Nu știu dacă mă credeți, dar citindu-le am început să râd cu lacrimi de m-a apucat și durerea de burtă. Dați-mi voie să vă delectez și pe voi cu câteva exemple. Voi face o selecție de definiții pe care nu credeam că pot constitui un vis, dar ce știu eu, nu le-am visat pe toate ... încă.

Dacă visezi acumulare, visul poate prevesti atât binele cât și răul. Dacă visezi că aduni bunuri sau semințe vei avea succes în ceea ce faci. Dacă visezi că aduni hrană și faci provizii ești neliniștit. Mă întreb dacă poți avea succes și să fii și neliniștit în același timp. Poți visa și amigdale dar nu este un vis bun. Poți avea parte de dezamăgiri și pesimism, sau ești gelos dacă visezi amigdalele inflamate. Nici caietul nu este un vis prea bun pentru că vei fi criticat. Dar de pizza, ce spuneți? Este un vis bun. O pizza arsă înseamnă succes la sexul opus, dacă mănânci pizza vei porni o activitate nouă iar dacă o pregătești chiar tu urmează o perioadă bună în viața ta. Plasa este iarăși un vis cu interpretări diferite. O plasă mare înseamnă că îți cheltuiești banii cu chibzuință, pe când o plasă mică înseamnă că ai o viată agitată. Regiment (?!) dacă visezi este vis rău. Regimentul de infanterie înseamnă o situație financiară de invidiat, un regiment victorios înseamnă că ești o fire impulsivă, iar un regiment înfrânt înseamnă schimbări semnificative la serviciu.

Mai sunt încă multe, multe alte explicații, una mai inspirată decât alta, una mai elaborată decât alta. Mă întreb oare de unde apar toate aceste explicații. Și mă întreb câtă lume crede în aceste explicații. Răsfoind aceste cărți, mi-am reamintit motivul pentru care nu cred în explicațiile tălmăcitorilor de vise. Cu explicații de genul aveți posibilitatea, este un moment bun pentru, evitați, poate aduce, poate ai vrea, te străduiești, poți câștiga este mai multe decât clar că toate sunt pure speculații care se pot „potrivi” la un moment dat cu viața fiecăruia. Cu alte cuvinte, abureli.

Dar, cam atât pentru azi. Este târziu și îmi este somn. Noapte bună tuturor și vise plăcute. Dar aveți mare grijă ce visați. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu