luni, 15 iulie 2013

Vis sau realitate

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți sentimentul de deja-vu? Mie mi s-a întâmplat de foarte multe ori. Este o senzație stranie care îmi lasă impresia că tot ce mi se întâmplă în acel moment mi s-a mai întâmplat și în trecut.

Este suficient un lucru mărunt, fără prea mare importanță, un gest sau un cuvânt pentru ca mintea să scoată din cine știe ce sertar bine dosit până atunci ”amintirea” unor fapte deja petrecute...sau nu. Nu știu niciodată dacă acele fapte s-au petrecut aievea sau sunt doar o parte a unui vis, însă senzația pe care o am de obicei este că acele fapte au fost cât se poate de reale.

Acum câteva zile am avut din nou această senzație. Un mesaj primit de la o prietenă dragă a deschis poarta amintirilor care s-au grăbit să iasă la lumină, supărate parcă pentru faptul că le-am ținut undeva ascunse prea multă vreme. Nu reușesc să îmi dau seama dacă ceea ce simt este vis sau realitate, însă nici nu mă interesează prea mult. Mi-ar plăcea să știu însă, dacă ar trebui să fac același lucru de două ori oare aș proceda de fiecare dată la fel?

Un comentariu: